Friday, December 28, 2012

MAJLIS FAREWELL GRAND DINER FIVERS 2012 : ALLSENSPIRES ... " JOURNEY BEGINS ...MEMORIES REMAIN "

 
 Guru2 dan Pelajar2  Terakhir Meninggalkan Dewan Merdeka Malam Tersebut
 
Pada 9 Novemder 2012, bertempat di Dewan Merdeka, Tapah telah diadakan Majlis Farewell Grand Dinner Fivers 2012. Majlis makan malam ini bakal mencatatkan sejarah, kerana kumpulan pelajar ini merupakan batch pertama SESTA yang mengambil peperiksaan SPM. Acara dimulakan dengan guru-guru menandatangani inskripsi unik diikuti memasuki ruang ball-room ala-ala karpet merah gitu. Majlis dimulakan dengan bacaan doa, diikuti dengan ucapan oleh saudara Faizain (Ketua Umum SESTA), aku (Penyelaras Tingkatan 5) ...sampai pukul 4.25 pagi aku siapkan teks ucapan ni, semoga memberi inspirasi kepada mereka...diikuti oleh ucapan Encik Zulkarnain (penolong kanan). Majlis Makan Malam telah diselang-selikan dengan acara persembahan daripada fivers...banyak segmen...macam artis-artis antarabangsa, lagu Indon, lagu China, tarian, unplugged, band ....yang paling menarik...adalah dari Indon...dengan lagu ..." singkong dan keju"....acara cabutan bertuah juga telah diadakan, semua pentadbir diberi peluang untuk membuat cabutan bertuah ... AKU ...seperti biasa, sama macam kat Star, nasib tak menyebelahi pada malam tu...takde rezeki la tu ...makanan pada malam itu juga enak-enak belaka..Acara kemuncak adalah pengumuman pemenang Prom Night pada malam itu ...setelah keputusan diumumkan...Cikgu Izamuddin dan Cikgu Nadira diumumkan sebagai pemenang...Majlis diakhiri dengan tayangan multimedia yang bertajuk "Warkah Terakhir" ...mengimbau kenangan bersama mereka selama 2 tahun, terasa begitu pantas masa berlalu...usai majlis bersalaman antara pelajar dan guru-guru buat kali terakhir....sessi bergambar para pelajar dengan guru mereka...untuk kenangan dan tatapan mereka suatu hari kelak....Terima kasih kepada semua pihak yang telah bertungkus lumus menjayakan malam bersejarah tersebut .... "Journey Begins ...Memories Remain"

No comments:

Post a Comment